Over OIC

"Een wethouder economie kan niet functioneren zonder goede contacten met het lokale bedrijfsleven. Als spreekbuis van 40 grotere bedrijven is het OIC voor mij een belangrijke partner. Als het even kan woon ik daarom de OIC bijeenkomsten bij. Nuttig, maar ook gezellig trouwens...."

Bestuur

Het bestuur is als volgt samengesteld:

Over Ons

Het Oirschots Industrieel Contact –kortweg OIC– vormt een krachtig en invloedrijk ondernemersnetwerk voor bedrijven gevestigd in Oirschot en omgeving.

De vereniging telt ruim 45 leden die voornamelijk afkomstig zijn uit de industrie, handel of zakelijke dienstverlening. Het OIC maakt zich als belangenbehartiger sterk voor de belangen van haar leden bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur, bedrijventerreinen en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Hiertoe voert het bestuur actief en frequent overleg met de gemeente, het plaatselijk onderwijs, de kamer van koophandel en andere instellingen, waaronder de provincie.

Ook vormt het OIC een inspirerend netwerk, waarin directeuren van bedrijven kennis en ervaring met elkaar kunnen delen en zakelijke contacten kunnen leggen. Jaarlijks organiseert het OIC verschillende bijeenkomsten waar leden elkaar, en actuele gasten, kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Behandelde onderwerpen uit het verleden: belastingwetgeving, ondernemingsfinanciering, ondernemer en politiek, nieuwbouwplannen in Oirschot en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.