Het Oirschots Industrieel Contact

Het Oirschots Industrieel Contact –kortweg OIC– vormt een krachtig en invloedrijk ondernemersnetwerk voor bedrijven gevestigd in Oirschot en omgeving.

De vereniging telt ruim 40 leden die voornamelijk afkomstig zijn uit de industrie, handel of zakelijke dienstverlening. Het OIC maakt zich als belangenbehartiger sterk voor de belangen van haar leden bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur, bedrijventerreinen en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Hiertoe voert het bestuur actief en frequent overleg met de gemeente, het plaatselijk onderwijs, de kamer van koophandel en andere instellingen, waaronder de provincie.

Ook vormt het OIC een inspirerend netwerk, waarin directeuren van bedrijven kennis en ervaring met elkaar kunnen delen en zakelijke contacten kunnen leggen. Jaarlijks organiseert het OIC verschillende bijeenkomsten waar leden elkaar, en actuele gasten, kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Behandelde onderwerpen uit het verleden: belastingwetgeving, ondernemingsfinanciering, ondernemer en politiek, nieuwbouwplannen in Oirschot en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

 

"De leden van het OIC zijn bevlogen ondernemers. Een aantal keer per jaar komen wij, in een leuke en zinvolle setting bij elkaar. Dat is de ene keer een bezoek aan het bedrijf van een van de leden, de andere keer een barbecue. Tijdens iedere bijeenkomst ben ik weer verrast te ontdekken welke bijzondere ondernemers Oirschot in haar Gemeente heeft. Ik vind het erg inspirerend om tijdens deze bijeenkomsten elkaar beter te leren kennen en kennis met elkaar te delen in een ontspannen setting". 

- Marcia Geerts; Advocatenkantoor Geerts 

 

"Leenders Haardkachels is lid van het OIC omdat hiermee haar belangen worden vertegenwoordigd bij zowel de lokale, regionale als landelijke overheid. Daarnaast vinden wij het fijn en leerzaam om onze Oirschotse collega-ondernemers te ontmoeten, hun bedrijven te bezoeken en kennis uit te wisselen. Dat we dat kunnen doen op een heel informele en gemoedelijke manier maakt het extra leuk". 

- Miriam Termeer; Leenders Haardkachels

Het bestuur van OIC

Het bestuur is als volgt samengesteld: